Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Thursday, January 6, 2011

Today is Better Than Yesterday...

SYAHMI'S @ ABG LONG'S DIARY...


Last 2 days (2nd day school)....

Checklist :

  1. Mama sampai kt tmpt transit dlm kul 11.30, abg long tgh tgu turn nk mandi...nampak je mama trus dia buka baju & tingglkan je bju dia tu kt dpn blk mandi tpt org lalu lalang...status : FAIL
  2. K Ita (pengasuh) kata dia dh makan...status: PASS
  3. Lepas mandi, dia minum air smbil jalan, sambil2 main, smbil2 makan & at last dia rs nk trmuntah & trus keluar blk ape yg dh mkn pg tu...tk psl2 mama jd cleaner terhormat cuci toilet kt Tadika tu...huhuhu...status : FAIL
  4. Mama suh dia pakai kasut...cari2 kasut tk jumpa...tggl sepasang je kasut sape2 ntah...tp nmpak kecik...sbb dh tkde choice...trpaksa pakai gak...status : FAIL
  5. Sebab dok kalut ngan dia muntah & tertukar kasut, last2 trtinggal  bas..status : FAIL
  6. Pegi sekolah, mama intip je dr jauh, cr2 tk jumpa..yg nmpak hanya 2 beg sekolah terkontang-kanting kt tgh2 kantin tnpa tuannya. Tgk2 mcm kenal...rupa2nye beg skolah abg long & best friend dia, zikril...status : FAIL
  7. Nampak je dia trus mama pesan suh jaga beg baik2, jgn tinggalkan rata2 then mama bg duit belanja & tinggalkan dia slps loceng bunyi....
Yesterday (3rd day school)....

Checklist :

  1. Kul 11.30 pg, mama call K Ita (pengasuh kt Tadika tpt dia transit) tanya dh smpai ke belum, dia kata Syahmi tgh mandi, tk mkn sbb katanya dh kenyang. Tanya dia cmne, k Ita ckp dia ok, smpai2 trus ambk beg & baju dia bg kt K Ita...status : PASS
  2. Kasut dia pn dh jumpa...dia cari sendiri & simpan elok2 kt rak... status : PASS
  3. Buku pn K Ita ckp dia alihkan sendiri dr beg yg tggl kt tpt transit masuk dlm beg yg dia nk bwk g skolah...status : PASS
  4. Baju kotor pn dia trus masukkan dlm beg transit...status : PASS
  5. Then dia g skolah naik van yg mama sewa khas...status: PASS
  6. Mama g check dia kt sekolah...cr2 dia tgh mkn kt tpt assembly ngan kwn2 dia, duit sekolah yg mama bg waktu pg tk terusik lg & mama tmbh sket lg utk sek ptg...status :  PASS
  7. Kesimpulannya dia dh bnyk PASS la...hari ketiga pn sama..is much better...duit belanja yg mama bg pn msh ade baki...
Syukur Alhamdulillah, rasanya abg long dh boleh diharap & ditinggalkan...tk perlu lg mama nk jenguk dia hari2 lps ni...

    www.tips-fb.com

    4 comments:

    sarah said...

    org kata belajar dari kegagalann

    Atia Adina said...

    pandai dah berdikari...bagus...

    NINIEZANE said...

    sarah & ad : erm, betulla tu...kalo mama dia tkde...boleh pun berdikari

    NINIEZANE said...

    sarah & ad : erm, betulla tu...kalo mama dia tkde...boleh pun berdikari

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...