Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Thursday, March 31, 2011

DECO DECO BENG BENG BOONG !


Dh lama tk join segment Ben Ashaari...kali ni nk join...
Untuk maklumat lanjut, jom tekan sini
www.tips-fb.com

Monday, March 28, 2011

JOM TONTON FILEM 'CUN'...kelakar habiss....

Cun! Kelakar habis. Ini lah dia filem Cun! yang bakal ditayangkan di pawagam pada 31 Mac 2011. Filem cereka berunsur komedi, cinta dan keluarga pasti menggamit setiap penonton di luar sana kerana apa yang pasti, filem ini dibintangi oleh Remy Ishak dan Maya Karin. Sememangnya the hottest star menyinarkan filem ini arahan pengarah, Osman Ali dibawah syarikat penerbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd dan Nuansa Sdn Bhd. Dari petikan myMetro mengenai filem ini “Seperti biasa Osman kreatif memilih lokasi. Berlatarkan kehijauan sawah padi dan gunung-ganang serta suasana damai desa, dia berjaya membawa penonton untuk sama-sama menikmati paparan alam depan mata sekali gus ‘hidup’ dalam dunia cereka komersil ketiganya itu. Tidak hairanlah mengapa filem ini terasa dekat dengan jiwa penonton“. Jadi saya yakin, filem Cun! mampu mengegarkan panggung wayang dibawah Osman Ali seperti mana filem-filem seniman lagenda tiada tandingannya.
Filem Cun! ini turut dibintangi oleh pelakon lain antaranya Faezah(Tom), Nadiyatul Nisaa(Manis), Kartina Aziz(Tok Chah), Ning Baizura(Candy) dan Jehan Miskin(Ryan Hidayat).
Sinopsis Filem Cun!
Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.
Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.
Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’
Trailer Filem Cun!
Jadi kesimpulannya sama-samalah kita mengetahui Bila Hero Kampung Jumpa Awek Glamer, semuanya meletup! cun! kelakar habis…Wassalam
Sumber dipetik daripada : SYAHRILHAFIZ
www.tips-fb.com

Saturday, March 26, 2011

Hari2 Breakfast Mc D....

Nk tau tk, sejak Khamis lepas, ari2 aku bfast Mc D....mula2 tapau, mkn kt opis, pastu hr kedua gi mkn kt sana...pastu smlm ngan arini, Drive Tru aje...

Just spend RM5, kowang akn dpt 2 set Big Bfast FREE.....diulangi...PERCUMA ye.....
Tp, yg pnting skali kowang kena ade kupon mcm ni....


1 kupon leh claim 2 set bfast.....so, kalo 4, maknanye aku leh claim 8 set bfast free....hanye perlu kuarkan modal RM20 shj utk dptkn 8 set bfast bernilai RM56 FREE shj....kalo dh hr2 RM56 Mc D bg kt aku...agak2nye brp ye kalo seminggu? So, sila jgn jeles...korang pn blh dpt mcm aku gak...nk tau caranye, kena PM aku la...
ni la set bfast tu....mcm sebijik burgerla...mmg kenyang...

 tgkla ni....banyak kan....? semua ni free ajek... sekali lgi...SILA JGN JELES YE....hehehe
 nila yg diorg bg dlm set tu...
 dan ini...ready untuk makan daa ....
 ni la milo ais gelas besar yg aku oder utk cukupkan RM5 tue...
 tgkla tu...penuh atas meja...2 hr ni tkyh masak...mkn Mc D jek...
bestnye menjamu selera dgn Mc D free....yumyumyum.....

So, sape2 nk bfast free cam aku, leh bg emel add korang kt ruangan komen, nti aku emelkan kupon tu....aku pn tknkla mkn free sengsorang, kn....hehehe....ade 4 hari lgk...smpai 31 Mac ni je tau....lps tu tkde dah....

*Thanks to Din yg brtanggungjwb memaklumkan promotion ni pd kami di team eHEP....memang terbaekkk la Din...
www.tips-fb.com

Outing with My Brothers and Kids...

Arini my hubby keja, adik2ku ade mai umah, so, aku ajak diorg gi DATC, ade program Selangkah ke UiTM...so, layankan jek gmbr2 ni eh...

Aasha ni mmg rajin pkai baju kuwung...





Pastu kitorang gi melantak kt Rasamas...kali ni dh msuk kali ketiga aku g mkn kt situ...harga not bad...oklah...3 bintang aku bagi....


ni jek yg smpat disnap....

** credit to adik aku, Dann for all this nice picture...using Canon DLSR...
www.tips-fb.com

Friday, March 25, 2011

Aku Suke Sungai Lui...

Korang mesti dh tau lagu sape ni kan? Agaknye aku yg ketinggalan zaman sebab baru nk suke lagu ni....sblum ni dh bnyk kali dgr, tp tk tau lagu sape...pastu ade dgr yg Aizat ade lagu baru, tajuk Sungai Lui, tertanye2 gak, lagu ape tu? klasiknye tajuk...pastu tkdela nk ambk tau...sehinggalah tgh td...aku g mkn kt kafe ngan bestfriend aku, Siti Hamidah....dgrla lagu ni kt kafe tmpt jual buah tu....pastu ckp kt Siti, sedapla lagu ni...Siti cakap, nila lagu Sungai Lui...Aizat.....lorhh....ni ke lagunye...yg aku suke tu...tp tk tau tajuk....pastu tau tjuk, tk tau lagu ape...so, aku nk share kt sini ngan korang....

(agaknye tajuk lagu ni diambil sempena Aizat dpt idea wat lagu ni kt Sungai Lui kot (hehehe).....)

So, layanla ek....


Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya
Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya
Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini




www.tips-fb.com

Thursday, March 24, 2011

Jom LIKE Sistem Semakan Kelayakan Program ke IPTA!!!

Hi kwn2, just to share...jika ade adik2 @ sedara -mara yg nk masuk IPTA, pls klik sini...


Please check which courses you qualified with SPM/STPM result to enter IPTA before fill up the UPU online. Please like olso this page :http://imascu.upu.mohe.gov.my/

Aku just tolong promote...klau boleh, LIKE skali kt page tu ya.... www.tips-fb.com

Mystery Gift utk Peserta Contest Azam Baru

Hai kwn2....ingat lg tk post aku yg ni, awal tahun lalu?
http://niniezane2009.blogspot.com/2010/12/azam-tahun-baru-2011check-it-out.html

Ms tu baru nk aktif berblog dan aku ade tulis yg kalo ade sape2 wat entry pasai azam baru diorg aku nk bg Mystery Gift, kan? So, dalam reramai tu, ade 3 org yg wat entry dan mereka memanglah org yg bertuah sbb aku dgn murah hatinye nk bg hadiah kt diorg bertiga....!!!!!!

Mereka adelah :

1. Mrs eT - yg tgh sarat pragnant, satu jabatan ngan aku..
2. Mrs Sarah - ex-jiran dan ex-opismate aku dulu...
3. Cik Mah - ex-schoolmate aku ms kt Naim dulu...

So, hadiah semua dh dipos...harap semua akan terima dengan selamatnye...kalo dh terima tu, rjn2la wat entry ye... www.tips-fb.com

Friday, March 18, 2011

PEMENANG CONTEST ***LUCKY GIVEAWAY BY NINIEZANE***

YES...akhirnye berjaya jgk menyiapkan kerja2 pemilihan pemenang utk giveaway hr tu...setelah tertangguh selama 2 minggu...sorry bnyk2 kpd semua peserta....Tahniah kpd semua pemenang....kpd yg tk berjaya, boleh cuba lagi di lain contest...

Dan....pemenangnye adelah :
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

1. e.l.i.s.s.m.i.e - Free basuh + vacum keta ...sponsored by Tip Top Autospa
2. SyUhAdA - Free basuh + vacum keta ...sponsored by Tip Top Autospa
3. eT Free basuh + vacum keta ...sponsored by Tip Top Autospa
4. Nur Ezzat - 1 set Slimming Patch ...sponsored by  Paradigma Resources
5. cempakakuning -1 set Slimming Patch ...sponsored by  Paradigma Resources
6. Sarah Syazwani - 1 set Slimming Patch ...sponsored by  Paradigma Resources
7. Fireworks, Joel Leslie - 1 set Foot Detox ...sponsored by  Paradigma Resources
8. Mrs. Asida - 1 set Foot Detox ...sponsored by  Paradigma Resources
9. Zue Cancer - 1 set Foot Detox ...sponsored by  Paradigma Resources
10. Myra Jay - 1 pcs Sabun Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
11. nadratul - 1 pcs Sabun Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
12. nanakimie - 1 pcs Sabun Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
13. anisahsofiah - 1 pcs Syampu Tudung Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
14. Mama Zharfan - 1 pcs Syampu Tudung Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
15. Cute MuM - 1 pcs Syampu Tudung Aqura ...sponsored by  Paradigma Resources
16. tiefazatie - 1 pcs Kertas Pewangi Kereta ...sponsored by Tip Top Autospa
17. ♥♥azatiesayang ♥♥ - 1 pcs Kertas Pewangi Kereta ...sponsored by Tip Top Autospa
18. eb ezrin2 - 1 pcs Kertas Pewangi Kereta ...sponsored by Tip Top Autospa
19. chococream - 1 pcs Kertas Pewangi Kereta ...sponsored by Tip Top Autospa
20. b a m b a m ' s - 1 pcs Kertas Pewangi Kereta ...sponsored by Tip Top Autospa

TAHNIAH SEKALI LAGI DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PEMENANG....sila emelkan nama penuh, alamat dan no tel utk penghantaran hadiah ke niniezane_2404@yahoo.com. Berikan nick name anda spt dlm entri utk pengenalan pemenang...


Untuk pemenang no. 1,2,3, sila sms ninie ye bila nk dtg basuh keta, 0176391491... 

www.tips-fb.com

UPDATE PESERTA CONTEST CUTI2 MALAYSIA BY NINIEZANE

PESERTA CONTEST CUTI2 MALAYSIA BY NINIEZANE :

1eb ezrin2
2. eT
3. Nana
9. Matjoe
13. deqlis

Kt atas ni adalah senarai peserta Contest CCM by Niniezane....bertuahlah korang sbb penyertaan tk ramai...so, semua org mngkin berpeluang dpt hadiah....bezanye besar dan kecik ajelah....hehehe...so, sape2 yg msh blum cukup syarat tu, tlg check ye sblum Ninie buat proses pemilihan pemenang....
www.tips-fb.com

Contest Cuti2 Malaysia Part 2


Ok kawan2...kita sambung semula pasal Contest Cuti2 Malaysia Part 2....untuk baca Part 1, klik SINI...so ceritanye cmni...

"Perancangan kami nak bercuti dlm bulan Jun ni, iaitu masa cuti sekolah. CNY ni kami sekeluarga nak balik kampung, nun di neg Cik Siti Wan Kembang,  so kami ingat nak prepare awal2, sebab bln Jun tu cuti sekolah. Sempena contest ni saya harap kawan2 leh kongsi bersama pengalaman2 manis bercuti bersama yg tersayang, semoga ia menjadi panduan kepada kami sekeluarga & kawan2  yg lain yg merancang nk gi bercuti seperti kami".

Hadiah2 menarik menanti pemenang yg berjaya menghasilkan entry yg menarik. Tarikh tutup penyertaaan dilanjutkan sehingga 18 Mac 2011.

Cadangan utk hadiah :

1st prize         - Handphone Nokia 1280 & sim card Maxis Hotlink 
                        -1 pack Foot Detox Patch
                        - ditaja oleh TipTop AutoSpa
 **(sape2 yg menang hphone ni nti, blh jadikan ia hp kedua @ ketiga @ blh bg kt anak2 pakai)


2nd prize        - Jam Dinding 2 serangkai
                        -1 set Foot Detox Patch
                        - ditaja oleh Paradigma Resources


3rd prize         -1 set cadar single
                        -1 set foot detox patch
                        - ditaja oleh Paradigma Resources

5 hadiah sagu hati   - 1 set foot detox patch
                                 - ditaja oleh Paradigma Resources

(Gambar di atas adalah contoh sahaja, tk semestinya itu design yg akan pemenang dapat, ia bergantung kepada stok nanti)

So, untuk mendapatkan hadiah2 di atas, kwn2 mestilah memenuhi syarat2 berikut :

1. Spt biasa, contest ini ditaja oleh Paradigma Resources & TipTop AutoSpa. Niniezane adalah sbg penganjur...so, perlu follow ketiga2 blog neh...
2. Letakkan gambar kt atas neh (bkn gmbr hadiah tau) kt  entry dan sidebar blog anda...
3. Masukkan ketiga2 link blog dlm bloglist anda...
4. Buat satu ENTRY tentang contest ini dengan tajuk "Contest Cuti2 Malaysia by Niniezane"

5. Dalam entry tersebut, bagila cadangan tempat yg menarik, dr segi perjalanan tk kisah la melalui flight @ kereta, nk wat esei pn blh...janji menarik & padat dgn info2. Satu lagi dari segi bajet spt makan, hotel, souvenir & lain2 kos sampingan. 
6. Setiap entry mestilah disertakan dgn gambar2 percutian anda @ gambar2 yg menarik bg tempat yg anda cadangkan tu. 
7. Sila link kan tajuk di atas dengan post ini.
6.  Sila TAG 5 ORANG kawan dan pastikan mereka tahu tentang contest ini.
7. Akhir sekali sertakan permenant link entry contest ini di ruangan komen di bawah.

Itu sahaja....harap ramai yg join...di samping untuk contest..kwn2 lain pn blh share gak info2 untuk pegi bercuti...So, masa ade lbh kurang sebulan dari sekarang...so, ape lagi.....htr entry anda sekarang.....and Gud Lak everybody...


www.tips-fb.com

Photoshoot Bersama Pa n Ma Edisi Khas Mei Sempena Hari Ibu

Nk tau rahsia tk? hehehe...kalo dh citer kt sini...bukanla rahsia lg kan...tp tkpela...hr ni aku rasa nk share citer nih....

Semalam kami 1 family ade photoshoot dgn Majalah Pa n Ma....tk sangka gak kan....actually aritu ade htr gmbr kami 1 family...dh lama dh...rsnya dh dkt 2 thn kot...ingtkn dh tkdela peluang ape2 kan...rupanye ade lgk rezeki kami....

So, 2 minggu lps aku dpt call drpd K. Hasnita Syawal, salah seorang editor majalah tu ckp nk wat photoshoot kami 1 family...utk ruangan CARA PAPA iaitu camana papa wat surprise masak untuk Mama sempena HARI IBU!!!

So, mcm2la aksi photoshoot kami smlm...mula2....gmbr papa ngan anak2...bkn senang nk suh 3 org tu posing betul2...brp kali shoot baru jadik...maklumlah..3 org, 3 ragam...pastu shoot papa tgh potong sayur dgn disaksikan oleh anak2....hehehe...eksyen jek...

Pastu lak sesi papa hidangkan laksa untuk mama dgn disaksikan anak2 jgk....and LASTLY...aksi Papa suapkan Mama...aksi bertentang mata....hahahaha...nk gelak pn ade....nasib baik ade ayah chik tlg bwk lari bdk2 tu ms ni....hihihihi....

Gambarnye, tkleh review lgk...sbb kena tgu majalah keluarla dulu...nti tk surprise...aku leh citer jela....so, tunggu Pa n Ma bulan Mei nanti ye....babai... www.tips-fb.com

Main Masak2 kt Umah...

Hi...ni citer mggu lps....hr jumaat tu kami g Pasar Malam kt Sek 6. Tiba2 rs nk masak2 kt umah hr Sabtu tu...so adela shopping lauk dan sayur2  sket...tp sket2 pn dkt 100 gakla abes....

So, inila yg aku masak :

 Cndawan & Pucuk Manis Masak Air + tumbuk ikan rebus + lada hitam + bwg merah
ni yg siap utk dihidang....
 peria goreng sotong..my faveret..tumis dgn bwg merah & ikan bilis tumbuk
 ni lak yg dh siap isi dlm mgkuk...
ayam goreng special (tumbuk bwg putih + halia + asam keping yg dh direbus + kunyit + garam)
 jgn lupa ulam2...celur bendi + kacang botol + petai jeruk + magga muda..yummy....
 yg wajib...mestilah BUDU + ikan rebus + limau nipis + cili hijau (yg tk pedas) hehehe....
 dan...inilah hidangan tgh itu.........hubby aku ckp, tk sedap pun...(tp tmbh 2 kali)...huhuhu
 dan pg esoknye, aku goreng je nasi dgn lauk yg tk abes semalamnye...so, jdla nasi goreng kampung + ikan bilis + mangga muda....penah tk mkn nasi goreng ngan mangga muda? sedap tau...
\
\
\
\
\
dan lepas selesai masak...aku wat operasi 5S kt umah....dan inilah hasilnye......jeng jeng jeng.....
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\

So, cuba korang bygkan betapa penatnye aku...so, bila masala aku nk update blog?....
Sebab tu entry ni hr ni bru leh wat....hehehehe....

ok, jumpa lg di lain entri.........babai....

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...