Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Friday, January 28, 2011

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

Hi kwn2, just share email from my yahoo inbox....hrp dpt sebar2kan...

"Berhati- hati kawan2ku tentang masalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita.... Berhati2 semua terutama para wanita. Bahaya....!!!
Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta di parking awam. Semasa nak balik ke rumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak. Tak lama lepas itu saya terima email ini."

"AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA - CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA (INI BUKAN GURAUAN)"


Sedarlah semua! Tolong sebar2kan..... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk ke dalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat di tengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai di bahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat persembunyiannya, masuk ke dalam kereta dan memecut pergi. Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa
 melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih di dalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua  identity kita telah diperolehi!
BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN!!!!

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ke tangan orang lain.
Tolong sebarkan/email pada pada rakan-rakan. 
www.tips-fb.com

3 comments:

umialya said...

macam2 cara yg mereka gunakan kini.. takutnya!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ninie..makasih atas infonya...mcm2 cara org nk mencuri yer...

NINIEZANE said...

umialya : ye....mcm2 care org jht skrg...kita kena careful setiap masa...

azatie : tula pasal...mkn tk selamat kita ni kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...