Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Monday, December 6, 2010

Jom Makan di Rasamas...

Hi, rs boring lak nk wat keja hr ni.....mb sbb msh dlm mood cuti, sbb esok pn cuti, kan. Aku pn sbnrnya mmg plan nk cuti hr ni, sbb Taska anak2 ku tutup hr ni, teacher diorg mntk pelepasan nk cuti lama sket sbb esok cuti, kan. Tp sbb mcm rmai plak yg mghalang aku dr cuti arini, so aku pn kejala jgk..so, anak2ku,  adik ipar jagakan kejap...nasib baek dia ade...tp kan,  last2 org yg tk bg aku cuti sbb kononnya ade bnyk keja nk wat tu jgkla yg cuti...hehehe...erm, tkpelah, kita hanya merancang, Tuhan yg menentukan...Klau seme org fkr cmni kan best....redha aje pd setiap kejadian...Allah Maha Mengetahui...ini tk, time aku nk cuti, mcm2 benda nk wat, seolah2 bila aku tkde tu, mcm 1 mslh besar lak, pdhl bkn nk effect ape pn...tp klau org lain yg cuti, 3-4 hr pn mcm tkde org pn nk kisah...kalo fkrn negatifnya...seme org tkleh tgk aku senang, kalo fkran positifnya, aku ni mmg selalu diperlukan...hehehe...so, berfikiran positiflah...

Hr ni sbnrnya nk citer psl aku g dinner kt Rasamas beberapa minggu lps...dh lama dh citer ni woo...tp rs cm tk smpai seru nk mskkn dlm blog, hr ni bru ade mood nk tulis, hehehe....Ekceli, hr tu, lps blk keja, hubby aku yg plan nk g dinner kt sana sbb ade dpt voucher discount...so, kitorg pn pglah...

Restoran ni sbnrnya kt sblh Restoran Ayam Penyet AP kt area Jakel, Sek. 7, Shah Alam...menu dia blh tahan gak, mcm mkn kt Chicken Rice Shop. Tp plg aku suke ayam dia, sedap sgt...ni gmbr2 nye...layan ajelah....

 ni menu yg kitorg pilih...
 sedapnya nampak ayam dia ni kan...
 makanan dh smpai...
jom makan...nyum..nyum...
 ni sementara menunggu mkn smpai...
 luqman dan Aasha, sibuk je dua2 nk dok atas baby chair...
 abang long..yg dh semakin besar...nk skolah dh ni...
 Aasha dan Luqman lg...
 Papa yg mula nk menjamu selera...
 Aasha with peace nye yg tk penah jdk...
" jap mama..."
 "ok..camni ker? " hahaha...
 Lokheman bebeh...
 abang Long...comel tk?
 peace...
 nk peace lagik...
 encem tk?
 yeah..peace mama....

Letih nk layan kerenah 3 org neh sbnrnya..mcm2 hal...tp anak, kan..apa2 hal, mereka tetap menghiburkan....
Syahmi yg dh pndai membaca....(info kt astro yg kecik tu pun dia dh blh baca)...
Luqman yg dh pndai bukak google dan search ultraman hikari...(dan pndai shutdown pc)
Aasha yg dh semakin petah bercakap...("nk ape eh", " mama nk mkn ape", jgnla, nti mama skt")

Itu sahaja utk kali ni...yg penting "kubahagia"...


www.tips-fb.com

2 comments:

Atia Adina said...

ha ah...seronok kan layan kerenah bdk ni walaupun kadang2 terasa penat....tapi diaorang ni anugerah....mmg selalu buat kita terhibur

NINIEZANE said...

ye betul tu Ad...Anugerah dan rezeki yg tk ternilai....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...