Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Wednesday, November 3, 2010

Graduation Day of Abang Long

Ni citer Sabtu 3 minggu lepas...biasala..aku ni tgu waktu free betul2 bru blh masuk post baru...tp tkdela free mana pn...sbb dh berbulu mata tgk coding....tukar channel jap...

Tanggal 9 Okt yg lepas, adalah Hari Gemilang Taska Anak Bestari iaitu Taska di mana 2 anakku ditempatkan. Abang Long & Abang Ngah aka Syahmi & Luqman...Kt situlah tmpt mereka bljr mengaji, komputer, Bahasa Inggeris, adab & tatasusila, segala macam doa, lagu2 nasihat, melukis, menulis, membaca dan banyak lagi...pendek kata semua pakej lengkap...berbaloila dgn yuran yg dibayar...nk tau brp? adala...hehehe...rahsia...

Abang Long kami htr sjak dia umur 2 thn1/2 lg...skrg dia dh pandai membaca dan menulis, mcm bdk darjah 1 la klau zaman kita dulu....dh nk khatam Muqaddam (klau nk hrpkan mama dan papa diorg ajar, entahla bla nk khatam)...dh familiar dgn komputer, melukis mmg no 1, hbs dinding rumah dikerjakannya....dan yg plg aku suka tgk binaan2 lego yg dibuatnya...sgt kreatif...robot, senapang, keretapi, jet, rumah dll...klau aku pn tk pndai nk buat...huhuhu...

So, thn ni genapla Syahmi 6 thn dan akan tamat Taska pd thn ini coz thn dpn dia akan msuk Darjah 1... 2 minggu sblum event, teacher diaorg dh bg siap2 dh surat makluman nk buat event ni. Kt mana? Kt Hotel Holiday Villa, Subang...Tgk, anak2 zmn skrg, dari taska lg dh buat event kt hotel...bkn aku nk bangga diri htr anak kt situ...tp aku mementingkan kualiti, ms nk htr dulu, bkn tau pun diorg ada event mcm ni, cuma penilaian aku dr sudut kebersihan dan jadual waktu mkn dan belajar yg proper...pengasuh yg diorg semua pggl teacher pn semuanya terlatih, senyum aje ngan parent..bila gi ambk ptg2, ank kita kemas je...hensem je...hehehe...So, puas hatila walaupun trpaksa kluarkan modal lbh skt tiap2 bln....

Berbalik pd citer psl hr tu, Abang Long aka Syahmi actually hr2 blk umah nyanyi lagu Aci Aci Bukak Pintu...katanya dia ada praktis kt taska (tp diorg pggl sekolah) jd Nana. Tk sangka plak watak Nana tu rupenye hero dlm citer tu...siap skrin tayang muka pelakon utama lg....jengjeng....

Sorryla, kepala teleng sket...hehehe...peace...

Ni plak gmbr ms dia berlakon...
 Aci aci bukak pintu...
Nana balik hai pkl satu...
 Nana ade hai parang kontot...
tgk ape tu?
 Barisan pelakon handalan....

 Actually majlis bermula dgn persembahan Body Percussion
lagu Rain2 Go Away...


Pastu disusuli dgn sesi bercerita ala2 wayang kulit...
Ceritanya psl Cicak Yg Terputus Ekornya...
Nk cerita psl sesi bercerita ni, aku ingat Syahmi tk msk sbb aku tk penah tgk dia hafal citer tu kt umah. Klau suruh pn, bkn main liat lg...Rupanye teacher dia dh latih dia hafal kt Taska...tk sangka dia msk bercerita hr tu..
Tp, inilah hasilnye...smpai sudah tk tunjuk muka....
Ni plak persembahan oleh Luqman aka Abg Ngah...
poem..When I Saw A Little Bird...
Tgkla tu...mghayati nyer....
wat pe tu Luqman?

Pastu persembahan Nasyid sepohon kayu lak...yg ni pn Syahmi jd solo...
kira suara diala plg kuat sbb dia yg pegang mike...


dpt ambk gmbr dr sisi jek...sbb org ramai sgt nk ambk gmbor..

Ni plak sesi penyampaian hadiah...bnyk hadiah diorang dapat...








Luqman bebeh...

Ni plak gmbr Eisha & mama dia sepanjang majlis tu...












& gmbar mama dan anak2....
gmbr papa mana? takde..sbb papa mmg tk suke bergmbr..
dan papa yg tukang ambk gmbr...huhuhu...

So, sekian dulu utk kali nih..babai...

www.tips-fb.com

3 comments:

Sarah Syazwani said...

teleng-teleng pale tgk gambo k.wan..hehe

Atia Adina said...

seronoknya tgk anak buat persembahan kan.....nanti akan tiba gak time ad...x sabarnya

NINIEZANE said...

sarah : sorryla..tknk rotate lak gmbr tu..hehehe
ad : tguu..akan tiba saat itu...rs sebak, terharu, hepi, semua ade...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...