Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Sunday, November 27, 2011

BILA DEMAM BOLA MENYERANG...

Selesai sudah FFM, Bola Sepak Sukan SEA, Separuh Akhir AJL 26 Minggu 1 & 2, & malam ni Bola Sepak kelayakan ke Sukan Olimpik LONDON, di mana skuad Harimau Muda akan menentang Bahrain....

Sebetulnya aku langsung tak minat bola...selama ni tak penah rasa nak tengok bola. Kalo hubby pasang channel bola kat tv, mesti aku rasa boring sangat...apala yg diorang tengok ni...dahla padang luas, dok berebut bola sebiji, pastu lama plak tu....tk sabar2 nk tungggu masa rehat sbb nk tukar channel lain....huhuhu....

Tapi sejak akhir2 ni, sejak dah pindah ofis baru, sejak ada ofismate baru yang minat bola, tiba2 rasa minat tu timbul....aku stat tgk bola masa Malaysia lawan Indon masa sukan SEA peringkat group aritu. Masa tu Malaysia menang 1-0. Then bila Malaysia lawan Myanmar, menang lagik...best plak tgk bola ni....& kemuncaknya bila FINAL SUKAN SEA aritu bila sekali lagi Malaysia bertemu Indonesia....siap rasa nk ponteng kelas sbb nk tgk bola punye pasal...tp aku masih rasional...pegi jgkla kelas...tp lecturer pn dh fhm, dia ajar cpt2...wpun topik aritu dijangka msk final exam nti, tp bola punye pasal...semua org kalut nk blk bila  jam dh tunjuk kul 9 mlm. Smpai2 umah, tgk my hubby & brother in law tgh tgk bola & aku trus join sekali. Melihat betapa sukarnya Malaysia untuk mempertahankan kemenangan....dengan aksi KHAIRUL FAHMI yang sgt profesional dgn peranannya sebagai penjaga GOL terbaik Malaysia setakat ini...lalu aku telah terjatuh 'cinta' dgn BOLA SEPAK! Di minit2 terakhir...sgt mendebarkan...tk penah aku sekhusyuk itu menonton BOLA SEPAK! Dan bila Badrul berjaya menjaringkan gol kemenangan masa penalti, aku turut terlonjak2 keriangan....hahaha...mcm ni rasanya org gila bola ek!....

Oklah, dan ms Malaysia lwn Syria Rabu lepas....dh agak dh yg Malaysia akan tewas bila tgk pemain2 Syria yg tinggi lampai & besau2. Tp tkpe, kami fhm yg skuad Harimau Muda masih penat...kan baru balik dr menewaskan Sang Garuda....so, kita tgu aksi mereka malam ni....semestinya di Astro Arena, channel 801....(hehehe...siap  promote lagik)...

www.tips-fb.com

3 comments:

Citarasa Rinduan said...

Ninie nanti syer ttg keputusan bola tu ya.
k.ayu layann sanggul beracun...

tak boleh alih channel.. hehehe

niniezane said...

k ayu : UPDATE...Malaysia kalah 3-2...awal2 dh leading cntek dah...last minute kena pintas blk...dh tkde rezeki nk menang...nk wat camne...

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhh..
tak ada rezei kita.. sedihnya

thanks yer dik, syer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...