Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Thursday, August 12, 2010

Dairi Minggu Ini

Alhamdulillah...telah lepas satu debaran menunggu...tunggu ape? Hehehe...tunggu tarikh inteviu menjelma...Mesti korang nk tau kan, aku gi inteviu ape ni?

Actually jumaat lepas aku dpt emel utk inteviu kenaikan pangkat. Dari gred F29 ke F32. Terdapat 15 org calon kesemuanya dan kebanyakannya adalah otai-otai belaka (seniorla tu)...So, panggilan ni dh lama aku tunggu2..apalagi..once dpt je emel tu..trus aku gi cari En Buhani, En Sajudin minta tips2...Dr Mat Ikram pn ade berikan tips...juga Abg Man Doremon yg bg tips dgn pnjang lebar...TQ to all of u...i very appreciate it....Juga kpd K. Azizah Baharu yg kini dh naik F38...thanks again...

So, spnjng minggu ini, aku mengumpulkan bhn2 untuk dibawa ke temuduga tersebut. sijil2, surat2 penghargaan & perlantikan, buku2 dsb.

Satu lg preparation, kenala study sket, kan. Sbb tips yg pertama, kena confident ms jwb soalan. So, nk confident, kita kenala bersedia dgn fakta dan nk ade fakta, kenala studyyyy.....Tiap2 mlm aku berdoa agar Allah permudahkan segala urusanku semasa inteviu nti...

Tiba hari yg ditunggu2, setelah mengenakan baju batik pink, sbb hr inteviu adalah hari Khamis, , hari Khamis kan kena pakai baju batik, hehehe....dgn penuh debaran aku melangkah ke pejabat...minta restu ngan hubby tersayang dulu, sbb tanpa restu dia, aku pasti tk tenang...naik ofis jap...siapkan apa yg patut, then dlm dlm 8.45 aku trun ke Pej Pendaftar, tpt inteviu dijalankan. Sblum tu, thanks to boss dan kwn2 yg dh bg restu sblum aku trun...hehehe...thanks to Bossku, Hadi, Along, Maro dan Faiz...

Sampai di sana, ada dlm 7 org sedang menunggu...rupa2nya sorang pn tk lepas lg...10 min sblum kul 9 pg, tnpa disangka2 salah seorang Peg Tertinggi PSMB sampai...Oh My God, semua terkejutt..dan mula terketar2 sbb ade 'org dlm' skali yg inteviu...aku tenang je.....bacalah...ayat2 kursi, 3 kul, ayat pendinding dsb...nk hilangkan gemuruh di dada....

5 mint sblum kul 9, nama calon pertama dipanggil....tgu punye tggu, hmpir 1/2 jam lbhla dia kt dalam...pastu seorang demi seorang dipanggil hinggalah sampai turn aku, org yg ke 9, tpt kul 12 tgh....Aku masuk dgn penuh sopan santun (kuikuikui), bg salam kt panel dan dijemput duduk...

Berbagai2 soalan ditanyakan termasuk soalan cepumas, nk tukar ke caw ke tak...Jwpn aku semua positif sbb otai2 semua dh pesan..jwpn semua kena confident dan positif je...Alhamdulillah...aku berjaya melepasi saat ditemuduga dgn lancar...rsnya semua soalan dijawab dgn baik...cuma adela skt2 mb jwpn aku yg tk lengkap...hehehe...sbb tk ckup lg ilmu di dada...lantakla...janji skrg dh lepas...

Blk smlm, sggh kt Bazar Rmadahn kt Sek 7 dkt dgn taska anak aku, gerai bnyk, tp semuanya tk menarik...punye penat jalan sbb panas giler dan org ramai...bwk syahmi n luqman skali..semua diorg nk beli...Blk2 rumah..kpala aku dh sakit...sbb sbnrnya tk bgn sahur pn smlm sbb tk sedar...sdr2 dh kul 6.15...

Actually aku ade kelas Jepun dan Hub Etnik smlm, siap ade presentation lg...ingat tknk gi klas Jepun sbb dh skt kepala, tp K Ina dan Faiz msj, ade Quiz plak..so, kul 8 Faiz dtg amik aku gi kelas...lps buat Quiz Jepun, msuk kelas Etnik plak...aku first group yg kena present ngan K Ina...psl Dasar Pecah dan Perintah....So, aku dgn selambanya keluarla present wpun sbnrnya tk brp bersedia...lantakla...asalkn present...hehehe....tk sanggup dh nk tangguh...Mgu dpn mesti ade assignment lain plak nk kena wat...

Maka selesaila tugas aku smlm. Blk kelas kul 10.30...anak2 msh belum tidur...rumah dh jd mcm tongkah pecah...so, aku kemaskanla jgk ape yg aku larat...last2 kul 1 jgk tido...pg td...hubby kejut kul 4.30 bgn sahur...aku punyela bgn menghidang lauk yg dipanaskan..rupe2nye dia tknk mkn nasik...hampehh aje...aku mknla sorang2 pg td...dia minum air jek...tkpelah...sambung lg kemas rumah...basuh kain, angkat kain, gosok baju, basuh pnggan je tk smpat sbb luqman dh bgn n nangis2 nk tido ngan aku...apalagi, bila dh tidokan luqman tu, dgn aku2 skalila tertido...

Sedar2 dh kul 7, nsb baik dh solat Subuh sblum kemas rumah td...mandi2..nk basuh pinggan pn dh tk sempat...jwbnya ptg karang plakla aku basuh....huhuhu....

Sekian, coretan kali ini...sampai bertemu lg...dadaaa... www.tips-fb.com

4 comments:

Atia Adina said...

gut luk wan.....Insyallah....ada rezeki dapat lah tu...


-ad-

NINIEZANE said...

Insyaallah Ad...TQVM...sama2 kita doakan...AMINN...

Sarah Syazwani said...

semoga dapat jawatan tuh...kalu kene p caw camno?? hehehe

NINIEZANE said...

TQ Sarah...kalo dpt caw..eden tk pii laa..bnyk lg komitmen kt shah alam ni...tkpela..bg pluang kt org laen dulula...hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...