Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Tuesday, June 29, 2010

Cerita Minggu Ini...

Minggu ni bermula kembali zaman kebizian kerana student dh mula masuk. Minggu student baru menjalani Minggu Destini Siswa (MDS). So, aku apalagi, sbg PPP perlulah menunaikan tanggungjwb iaitu kena bertugas spt yg diarahkan...

So, bermula Sabtu. 26 Jun 2010, aku kena duty dr kul 1.30 pg hingga jam 6.00 pg....Berjagalah aku sepanjang mlm itu bersama 2 org lg rakan PPP yg lain....sembang2, borak2 sbb nk lwn rs mengantuk. Blk umah kul 6.00 pg, trus solat Subuh & sambung tido sampaila kul 10.00 pg...

Hr Ahad, bgn2, msk utk anak2, (hb dh pg TipTop dah), kemas rumah skt2, basuh botol susu, basuh kain, lipat baju & buat ape2 yg sempat...tgk2 dh pkl 1.45 tgh.. So, kena bersiap utk duty sblh ptg lak dr kul 2 pm - 7.00pm. Tunggu hubby balik, kul 2.30 gakla aku gi duty....then gilir2 ngan Nurul jg Bilik Gerakan, gi check Dewan Serbaguna, tgk suasana pendaftaran. Nampaknya semua berjalan lancar. Student baru kt DS bersama PMDS (Pembantu Minggu Destini Siswa) buat aktiviti mereka. Kul 6.20 aku mntk diri sbb nk kena kluar gi ambk brg...So, berakhirla duty ptg Ahad tu...

Hari Isnin, 28hb Jun, blk Ofis kul 6.00 trus gi ambk Aasha kt umah To' Mama then hubby htr kami blk sbb aku nk blk rehat jap sementara nk keluar utk aktiviti mlmnya plak. Malam tu actually ade Taklimat Pengetua Melati kpd semua pljr baru kolej. So, adela sesi memperkenalkan PPP dan penyampaian amanat2 dr PPP. Program start kul 9.00 mlm kt Dwn Serbaguna Melati. Selepas Pengetua menyampaikan amanat, seorang demi seorang PPP dijemput berucap. Sampai turn aku, inilah amanat yg disampaikan " Selamat Datang dan tahniah kpd semua kerana telah menjadi pelajar UiTM dan menjadi warga Kolej Melati. Anda bertuah menjadi penghuni Melati kerana mendapat Pengetua yg hebat dan barisan PPP yg mantap"....(so, tepukan gemuruh diberikan)... itulah antara petikan ucapan aku mlm tu. Pengetua tk bg memperkenalkan diri sbb dia dh bg asiment kt student tu srh cr maklumat PPP sendiri...

So, program mlm tu hbs jam 10.30 mlm then after that, disambung dengan Mesyuarat mengenai eKI antara Pengetua dan PPP plak. Disebabkan semuanya satu kepala dan sempoi, so, kami meeting kt pondok dpn dewan tu aje...sambil bersila dan bersimpuh...hehehe...

Meeting punye meeting, PM dtg bwk roti dan air...hilang dahaga kami...trima kasih PM semua...
Adela beberapa isu yg dibincangkan mengenai eKI kolej yg tk blh di review di sini sampai dkt kul 12 mlm gakla.

Blk umah, lyn anak2 lak...sampai kul 1 gakla baru leh tido..penat gilerr...tp esoknya aku msh blh bgn awal..kul 5.30...bgn kemas rumah, sapu smpah....basuh baju....then kul 7.45 gerak gi keje...

Kt ofis pun bnyk keja, mcm2 nk kena buat, role id user, prepare data insentif, data kolej, buat report dsb...aku cuba settlekan semuanya during ofis hour, sbb aku tkleh nk stay sbb blk umah, keja kolej plak menanti...So, kena balancela..

Blk umah hr Selasa tu (semalam), trus gi lapor diri kt Blk Gerakan sbb aku kena duty dr kul 5.00 ptg sampai kul 11.30 mlm plak. Tulis report then aku balik umah.

Lepas Solat Maghrib dan siapkan anak2, bersiapla plak nk gi sambung duty. Anak2 plak seme nk ikut Mama, tknk ikut Papa gi bsh kete. So, terpaksala bwk semua skali ikut aku. Sblm pg dh pesan trutama kt Syahmi, kena dgr ckp Mama, tk blh gaduh - gaduh & kena jadi 'bejurus'.

So, blhla bertahan kt sana sampai kul 11.00 mlm, then aku mntk diri dgn En Nasir & En Amran sbb diorg dh ngantuk...blk rumah trus boom...atas katil sbb mata dh tk blh bukak....3 kali penattt.....So, hr ini dh terbangun lmbt...sbb tu aku termasuk lmbt pg td...lmbt 1/2 jam...Sorry boss...sy tk sengaja.....

So, tamat story utk kali ni..lenkali sambung lagik... www.tips-fb.com

2 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

hye ninie..
salam kenal..
ohh.. u PPP kat melati ehh?
hmm..amacam bisness detox? hari tu tak dpt nak amik kat u sbb ade urgent org nak, nak tunggu u punye lambat sket, so amik kat org lain.

Ninie said...

hi..ni balqidz aritu yer?
yup...ninie PPP Melati...
dulu student uitm gak ker?
Bines detox? Baik punyer...

Nti next time lehla ambk ngan ninie plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...