Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Sunday, June 27, 2010

Hidup Sbg Ibu, Isteri, Felo & Bisniswoman...

Macamana tu? Ingat senang?...ade satu lg aku tk tmbh sbb tk start lg...student...tp mggu dpn startla kelas....eh ade satu lg...programmer...macamana rutin aku hari2 menguruskan smua tu...

Pagi : Actually kul 5.00-5.30 dh bgn tp kdg2 disebabkan oleh rengekan Eisha @ Luqman, terpksa tidokan diorg dan menyebabkan aku pun tertido sama...last2 tgk jam dh 6.30, kdg2 kul 7...alamak...dh lmbt...Sekarang ni tiga2 kena mandikan dulu pg2...Abg Long & Abg Ngah sbb nk gi belajar kt Taska..klau dh mandikan siap2, kira senang, sampai2 trus blh mengaji Muqaddam....nk hrpkan aku ajr kt umah mmg tk smpatla disbbkn kebizian yg amat di samping keletihan. Eisha plak kena mandikan siap2 sbb To'Pa yg jaga dia sakit. So dia tk larat nk mandikan. so, tkpe, kami faham...semoga To'Pa cpt sembuh....So, bila tiga2 nk kena mandi pg2...mcm2la kerenahnya menyebabkan kdg2 kami lmbt ke ofis....

Masuk ofis, buat keja programmer plak, repair skrin mana yg patut, prepare minit mesy, sediakan slide, kertas kerja & ape2 jelah tugas yg diamanahkan. Actually aku msh baru dlm programming ni, so tklah dpt settlekan satu2 problem skrin tu selaju colleague aku yg lain...So aku hrp deme faham, aku msh dlm proses belajar...maklumlah dulu 7 thn aku bnyk wat keja pengurusan & kualiti...programming tk sentuh lngsung..skrg baru nk asah blk...seolah2 baru bljr blk benda baru...so, it takes time...but pelan2 aku dh mula faham dan berusaha menguasainya...

Sambil2 wat keje ofis adelah customer @ supplier yg call/sms. Terpaksa layanla gak,kan sbb itu periuk nasi aku & anak2 jgk..Petang lak..selalunya lepas blk keje..kalu tkde kelas, lps ambk anak2, kami lepak di Pora Restoran & Cafe...kt sebelah TipTop Auto Spa Service Centre, Sek 7, Shah Alam, trus Dinner kt situ...TipTop tu kedai spa keta hubby aku sebenarnya...promote sket...hehehe...so sape2 yg nk basuh, polish @ wax keta..bolehla dtg ke TipTop, hrga special punyer...

Malam adelah operasi mengemas rumah sekiranya aku tkde aktiviti luar mcm meeting @ aktiviti kolej. Settlekan anak2, mandikan, pakaikan baju, kemas rumah, angkat kain, basuh kain, jemur kain, lipat kain, kutip brg2 mainan, & apabila dh settle semua, barulah aku tumpu kt bisnes plak...packing brg2 utk diposkan...cth bju tidur knk2, jam dinding, foot detox, slim patch dsb bergantung pd order...

Sampailah kul 12-1 pg, barulah blh tidur...ms tu kdg2 anak2 semua tk tido lg...sbb selagi mama mereka tk tido...maka tk tidolah mereka sbb tkde org nk tidokan/temankan mereka tido...

So, berakhirlah satu hari yg indah dan sgt pack dgn bermacam2 aktiviti.... www.tips-fb.com

2 comments:

Atia Adina said...

amboi bz nya wan...hmm...biasa lah pompuan kan?keje tak pernah siap...ada jer benda nak buat


-ad-

paradigmaresources said...

yela ad...bz sokmo...keja tk penah hbs...hbs kt ofis...smbung kt umah lak..kt kolej...dll...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...