Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Tuesday, December 13, 2011

Jalan-Jalan Hujung Minggu...

Salam kengkawan sumer....bulan ni 3 kali cuti hari Isnin kan? Maknanya 3 kali kita cuti 3 hari berturut-turut. Selang 2 minggu, kan? Actually minggu ni sepatutnya saya ke kursus Team Building anjuran my office..but, last minute, ade hal yang tak dapat dielakkan. So, tak jadik la pegi.

3 hari ni saya banyak habiskan masa di rumah je. Hari Sabtu adalah hari mengemas sedunia. Habis 1 rumah saya kemas, lipat 4 bakul kain baju, masak mee bandung dll....Hari Ahad plak, kami kuar gi IKEA...lama tak gi sana. Adela shopping sket-sket. Alang-alang dah gi tu kan, mestila ade buah tangan nak kena bawak balik. Kalo tak, penat jek tawaf kat dalam tu... Pastu kitorang gi makan2 kat The Steamboat kt dlm Ikano Power Centre tu. Ada sape2 penah g makan kt situ tk? Best gak set steamboat dia. Hubby & anak2 pun suke. Actually ni kali kedua kami makan kat sana. First time masa bulan pose aritu. Jauh kan kami gi bukak pose? Huhuhu.... (tp masa tu tak snap pic pun sbb dh lapau sgt, maklumla posa).

Habis makan, bila perut semua dah penuh, ingatkan dah nak balik. Tiba2 hubby gi korner plak masuk dalam One Utama. Tp kami tkdela round 1 OU tu, masuk ke Jusco jek. Hubby nk carik barang untuk polish keta rupenye. Penah denagar ENEOS? Ada 1 kedai barang Jepun. Macam2 ade kat situ. 1 barang RM5. Tp saya tkdekla beli apa2 pun kt situ sbb dh shopping kt IKEA, kan....

Masa dah nak balik tu, 'ter'singgahla plak kt Pusat Games kt tepi Food Court dlm Jusco tu. Best2 gak game kt dalam tu. 1 games 1 token jek. Ngan Mama diorang ni pun teruja sama! Layan jelah diorang main kat situ sekejap. Tapi habis 10 token jgkla. Pastu barula kami balik.  Sampai2 umah dah dekat kul 10.30 malam. Penat betul jalan2 aritu....terus mama & anak2 terbongkang skali kt ruang tamu. Nasib baik esoknya cuti lagi...

So, layankan gambar2 ini yek...

ni masa kt ikea...sempat agi suh dak 3 org ni posing kt sofa..

mama dia bz dok snap pic...

dalam lemari pun blh ambk gambar,,,

antara koleksi lampu terbaru di IKEA...

koleksi gelas & dulang terkini...

close up sket gambar lampu...santek tk?

Asha dok try kusi kristal dia...agak2 kalo ade kt umah ni mau sehari sebiji pecah ni...
 
ni jek barang2 yang mama beli...

pastu kami gi makan kat sini...

antara set steamboat dia...terliur weh...rasa nak lagi...

ni kalo nk oder tambahan...(side order)

sukenye si Aasha ni main chopstik...setiap org dpt 1 mangkuk sup/tomyam

papa & syahmi sabar menunggu...
 
mama, Aasha & Luqman...
 
ni la set vegetarian mama punyer...nampak cam sedap tk?
 
pastu gi main games kt Jusco OU lak...

ni la skrin yg diorang tgh tgk tu... 

haa...baru clear....

Ok, sampai sini dulu citer saya kali ni...babai...

Sape-sape yang minat tudung ZNZ, boleh shopping kat sini....cantik-cantik, lawa-lawa tau....  
www.tips-fb.com

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seronoknya jalan2. lama sungguh tak ke ikea. harus ajak hubby kesana ni :p

niniezane said...

kena pegi elis...dh bnyk brg2 baru...mesti bnyk elis shopping nti...

mamasuri said...

oh dah lama tak round2 ikea...ke ou pun dah jarang2 pergi..huhuhu...mcm best jer restoren steamboat tu..kite kalu makan steamboat kat johnnys jer...hehehe

niniezane said...

nti pegila...kita pn sbnrnya dh lama gak tk gi sana...hehe...tp steamboat dia siyes sedap tau...

Lady Rina said...

dah lama tk g IKEA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...