Pages

My Fan Club...jomla join...

Jom Klik

Saturday, March 31, 2012

Cuti2 Malaysia Ke Cameron

Salam semua, rupanya dah lama saya tak update blog ni ye… Al maklumlah sekarang ni kan dah stat kelas, hari2 balik lambat, pastu kalo time tkde kelas, saya ade meeting plak kt kolej, sian hubby & anak2 saya…tapi nk wat cmne, tu semua tanggungjawab yg perlu dilunaskan…. Penat2 mcm tu pn, sy masih sempat basuh baju, basuh pinggan, kemas beg sekolah anak2 & pelbagai lagi tugasan lain sebelum tidur…

Mesti ramai yg tanya, tk penat ke saya ni? Penat tu memanglah penat, tapi yg penting kena berfikiran positif, itu semua tanggungjawab, kalo kita tk buat, sape nak buat? So, semua tugas tu memang perlu dilakukan setiap hari… So, bilamasa plak yg tumpu pd bisnes? Tentulah waktu pagi, biasa saya bangun seawal jam 5 pg untuk packing brg2 customer… so, dh terbiasa dh mcm tu…

So, kali ni saya nak citer plak pasal hari tu gi cuti-cuti Mesia kt Cameron Highland pd awal bln 3 tempohari. Dh sebulan dh. Baru ni smpat nk update…bz nye saya…hehehe...


Kami dh tempah awal2 Hotel Titiwangsa atas suggestion my officemate, Kama. Mmg betul best hotel tu walaupun nmpak biasa2 aje...Bilik dia besar, kami ambik Family Deluxe, ade 2 katil king size, siap ade set sofa, 2 toilet & ruang yg agak besar, muatla untuk anak2 saya berlari2 dalam tu...


Pastu malamnya kami ade Steamboat Dinner... dh masuk pakej skali dlm harga bilik...cuma RM288 termasuk Dinner & Breakfast sekali... murah kan? Dahla bilik besar... dinner & breakfast pun sangat best...nanti layan gambarnya ye...


Esoknya, kami keluar gi jalan2 kt ladang teh boh kt Sungai Palas...pening gak naik bukit...sampai atas tu ade 1 kafe...eksklusif gakla... tp kami tk makan kt situ pun...pastu shopping skit Teh2 kt situ...mcm2 jenis...tp hrga tkla murah pun...sama jek mcm beli kt Giant/Tesco... tp sbb dh smpai situ, beli jgkla kan...


Lepas kuar dr ladang teh tu, kami pegi Strawberry Farm, Mushroom Park dan beberapa tempat lg... bnyak gakla shopping sayur & buah2 terutamanya jagung! Dalam kul 4 gitu, kami pun bertolak pulang....





Set steamboat untuk makan 4 org... tk hbs mkn u....


Me, my  mum & anak2 ku.... 



Masa ni supnye baru sampai....


My lovely mum... 


Papa & Aasha...peace yo!


Masa ni dh mula berasap...dan ready untuk makan....


Suasana dalam restoran tu...ramai gakla malam tu... 

Ni pemandangan sepanjang perjalanan ke ladang teh Sg Palas...




Akhirnya sampai kt puncaknye... peace...!!!


Aasha & Adam Luqman...comel tk?


My mum & cucu kesayangannya...


Adam Luqman again...



My family, tanpa papa sbb dia tukang ambk gmbr...


My family again....


Ni la background Ladang Teh Boh Sg Palas...


Sepanjang perjalanan pulang...sejuk mata memandang...


Cantik, kan?



Siap ade alur sungai...


Ni plak kt Mushroom Park...nilah benih mushroom sebelum cendawannya keluar...


Ni mushroom nye dh keluar...so, diorang petik je dr sini...ada macam2 kaler...kuning, pink....


Cantik, kan? dan sangat unik sekali...


Ni plak strawberry park, tmpt org kutip buah strawberry...nk masuk dlm ni, kena bayar tau...


My mum at flower garden...


Santek kan?


Periuk kera...


Tengah memilih orkid...


Aloe vera kecik...comelnye....


Antara koleksi kaktus...mcm2 ada...


Lagi kaktus... sapa peminat kaktus, blhla mai beli kt sini...


Tengokla.....banyaknye....


Ikan pun ade...tp sy tk tau nama...hehe


With my kids...


Aasha & Syahmi...


Close up sket...


Topi nilah salah satu ole2 yg dibawa pulang... kiut kan?..hehehe....

Sekian, itulah sahaja cerita kali ni...BABAI...


www.tips-fb.com

4 comments:

mamasuri said...

best kan CH tu..sy first posting keje di CH..mmg best...hari2 sejuk..hari2 dok ofis mcm bercuti jer..bila transfer ke kl mcm rugi je tinggalkan CH..hehhehe..

niniezane said...

ye ke...keja ape kt sana? mesti best kan hr2 dpt makan sayur fresh2...

mamasuri said...

keje n17 jer kt JAS...hehehe...skrang dah di jupem kl...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

time hujan gini naik ch mmg best ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...